“Gezonde voeding is meer dan eten alleen…”

Eten is lekker, eten is leuk en je hebt plezier als je dit met anderen deelt!

Praktijk voor kinderdietiek

Gezonde voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in ons leven en dat van onze kinderen. Voor een goede gezondheid en groei is immers een gezonde voeding nodig. Maar denk hierbij ook aan het plezier en genot dat eten en drinken ons geeft. Niet voor niets zijn aan belangrijke feestdagen speciale gerechten of lekkernijen gekoppeld en vieren we een feest met lekker eten en drinken. We kunnen ons verheugen op het eten van onze lievelingseten. En wanneer je samen eet smaakt het extra lekker. Zo is eten ook een sociale gebeurtenis waarbij je samen (aan tafel) even tijd voor elkaar en voor het eten hebt.

Als ouder heb je de verantwoordelijkheid om je kind een gezonde voeding aan te bieden maar ook om samen met je kind van eten en drinken te genieten. Dit is echter niet in alle gevallen even eenvoudig te bereiken. Er kunnen lichamelijke problemen zijn waardoor je kind voedingsmiddelen niet verdraagt of waardoor je kind moeite heeft om voldoende te eten. Soms eet een kind teveel, te eenzijdig of juist te weinig.
Ook de ruime keuze in voedingsmiddelen, al dan niet met een gezondheidsclaim, maakt het niet eenvoudig om als ouder de juiste voeding samen te stellen voor je kind.

Als kinderdietist geef ik adviezen en informatie over de voeding die bij je kind past. Hierbij zal ik rekening houden met de mogelijkheden van je kind.
Wanneer je kind een dieet moet volgen is het van groot belang dat het plezier in eten voorop blijft staan. Daarom heb ik veel aandacht voor het omgaan met eten, leren proeven en leren keuzes te maken. Zodat voor elk kind, met of zonder dieet, eten een plezierige bezigheid is.

gezond drinken

Zwangerschap en voeding

Tijdens je zwangerschap ben je extra bewust van het belang van een gezonde voeding zo wel voor jezelf als voor je ongeboren kind. Wanneer je vragen hebt over je voeding, gewicht of als je door je zwangerschap moeite hebt om een goede voeding te gebruiken kan je in deze praktijk terecht voor adviezen en begeleiding.

Borstvoeding en gezonde voeding voor jezelf

Tijdens je zwangerschap wil je zo gezond mogelijk eten voor jezelf en voor je kind. Wanneer je hier vragen over hebt of moeite hebt om op gewicht te blijven of te komen kan je in deze praktijk terecht voor adviezen en begeleiding.